Logo Buurtwerk

Klaverjassen en Jokeren in De Hoeksteen

De klaverjasclub van Buurtwerk is enige tijd geleden verhuisd van Activiteitencentrum Zjaak naar de Hoeksteen. Iedere eerste vrijdag van de maand vindt hier een gezellige klaverjas/jokeravond plaats. Er zijn mooie prijzen te winnen en er worden lekkere hapjes geserveerd.
Data : 4 oktober, 1 november, 6 december en 20 december (kerstklaverjassen).
Tijd : Zaal open 19.30 uur. Start om 20.00 uur tot 23.00 uur.
Kosten : € 3,50. Adres : Mombassaplaats 2 ( aanbellen bij nr 2 ).
Voor meer informatie : Dhr. Henk Olffen Tel : 010-4207613.

Rijbewijskeuringen voor senioren in Open Hof

Op woensdag 28 augustus is er weer afspraakspreekuur voor de verplichte rijbewijskeuring voor senioren in kerkelijk centrum Open Hof aan de Hesseplaats 441 in Rotterdam-Alexanderpolder. Vooraf moet een afspraak worden gemaakt via 0640683173. De kosten zijn 30 euro. Het keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring, is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl. De volgende keuring zal zijn op woensdag 25 september 2013.
Ga naar top [18.08.13]


Mia van IJperenspeld voor de heer M. Knol

Woensdag 19 september 2012 om 10.30 uur ontving de heer M. Knol de Mia van IJperenspeld uit handen van Suzanne Rojer, M. Knoldagelijks bestuurder van deelgemeente Prins Alexander. De Mia van IJperenspeld wordt uitgereikt tijdens het afscheid van de heer Knol in Activiteitencentrum Zjaak, Maria Wesselingstraat 8, 3065 GA Rotterdam.

De heer Knol startte ruim tien jaar geleden met het organiseren van koffieochtenden (tweewekelijks) in activiteitencentrum Zjaak. Het idee achter de koffieochtenden is om ouderen met elkaar in contact te brengen en om de ouderen uit hun isolement te halen. Ook organiseert de heer Knol regelmatig voor deze en andere ouderen themamiddagen. Tijdens deze middagen komen de ouderen in gesprek over een (actueel) thema.
Naast de activiteiten in activiteitencentrum Zjaak, is de heer Knol regelmatig te vinden op basisschool Pluspunt. Al ruim twee jaar leest de heer Knol voor aan de kinderen van de onderbouw. 

De Mia van IJperenspeldis een deelgemeentelijke onderscheiding vernoemd naar de oud-voorzitter (van 1974 tot 1984) van deelgemeente Prins Alexander, Mia van IJperen. De Mia van IJperenspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt voor de deelgemeente.