Even Buurten

Even Buurten richt zich op ouderen vanaf 70 jaar die zelfstandig wonen. Het zijn mensen die in hun dagelijks leven tegen grote en/of kleine problemen aanlopen die zij zelf niet meer kunnen oplossen. Zoals een afnemende gezondheid, psychische problemen of de sociale kring die kleiner wordt. Vaak gaat het om een combinatie van problemen, variërend van lichte tot zware problemen. Deze ouderen kunnen echter met een beetje hulp van de mensen om hen heen nog goed functioneren.

Hieronder staan verschillende signalen. Als u daarvan iets herkent bij een oudere in uw buurt en denkt u dat hij of zij wel extra ondersteuning of aandacht kan gebruiken, aarzel dan niet om de spil te bellen. Hij of zij helpt u en gaat eventueel bij de oudere op bezoek om te vragen of er hulp geboden is. Dit kan professionele hulp zijn, maar het doel is om samen met de oudere en de buurt een oplossing te vinden. De beste hulp is vaak dichterbij dan u denkt.

De spil is al jaren werkzaam in de wijk. De spil gaat strikt vertrouwelijk met alle informatie om. Als u wilt, vertelt de spil u wat met de oudere is afgesproken en hoe het verder gaat.

Dus heeft u het gevoel dat er iets aan de hand is met een oudere in uw wijk? Denkt u dat deze oudere een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan gerust contact op met één van onderstaande spillen.

Lijkt het wat minder goed te gaan met een oudere in uw buurt? Ziet u één of meerdere signalen zoals hieronder beschreven? Neem dan gerust contact op met één van de spillen; de spil helpt u en de oudere in uw buurt.


De Spillen
Deze tekst staat ook in een handzame folder die u hier kunt zien en afdrukken (PDF).